LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

24 Ιουνίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ


"Δεν είναι τυχαία τα χρώματα του. Το άσπρο και το μαύρο. Ούτε η καταγωγή του. Δεν είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους. Με τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι παντοδύναμος αγωνιστικά και εξαγωνιστικά. Έχει όμως κάτι... αόρατο που τραβάει όλους αυτούς που πλέον δηλώνουν φανατικοί υποστηρικτές του. Ο ΠΑΟΚ ή άν θέλετε ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αφού είναι δύο λέξεις, δύο έννοιες συνιφασμένες, είναι μεγάλος και δυνατός... από μόνος του! Η καταγωγή του; Η Κωνσταντινούπολη; Η έδρα του; Η φτωχομάνα Θεσσαλονίκη και οι φανατικοί του φίλαθλοι σκορπισμένοι ανά τον κόσμο. Σε κάθε μεριά της γης υπάρχει και ένας Έλληνας, λένε, υπάρχει όμως και ένας ΠΑΟΚτσής. Ούτε τα χρώματα είναι τυχαία. Γιατί μπορεί οι ιδρυτές του να χρησιμοποίησαν το μαύρο για να συμβολίσουν το πένθος για τις... χαμένες πατρίδες και το άσπρο για την επιστροφή σε αυτές, όμως οι Έλληνες του εξωτερικού όπως αυτοί της Γερμανίας, κατά πλειοψηφία τους φίλοι του ΠΑΟΚ, στο μαύρο της ομάδας τους βλέπουν το "σαράκι" τους για την πατρίδα τους. Την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία, την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Και στο άσπρο το όνειρο για την επιστροφή τους.
Σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα, σε μία περίοδο όπου ο... υπόλοιπος κόσμος μιλάει με αφέλεια για τους "κακούς" Έλληνες που "χρεωκόπησαν" την χώρα τους, ο ΠΑΟΚ είναι το πιο τρανό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχουν οι Έλληνες, αν συσπειρωθούν και αν έχουν κάποιον άνθρωπο ως ηγέτη τους, για να πιστέψουν στο "όραμα" του. Ο Δικέφαλος έφτασε στα όρια της χρεοκωπίας πολύ πριν φτάσει η Ελλάδα. Όμως χάρη στην συσπείρωση των φιλάθλων του που εδώ και τρία χρόνια "εξαφανίζουν" τα εισιτήρια διαρκείας κατάφερε να επιστρέψει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, να βάλει τα θεμέλια για δικό του προπονητικό κέντρο ενώ πλέον ήρθε και η καταξίωση στην Ευρώπη!
Μία νέα σεζόν ξεκινάει για τον Δικεφάλο και οι φίλαθλοι του θα είναι πάλι αυτοί που θα "ματώσουν" οικονομικά για να μπορέσουν να περηφανεύονται για την ομάδα τους. Για... το σπίτι τους. Όπως ακριβώς έκαναν πριν από αρκετές δεκαετίες οι παππούδες τους που μόνοι τους έχτιζαν την Τούμπα.
ImageΩς πότε θα αντέξει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το "μοντέλο" διοίκησης, σε τέτοιες δύσκολες εποχές; Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει; Το δεδομένο είναι ότι ακόμα και με τα όποια λάθη των Ζαγοράκη και των συνεργατών του (όποιος αποφασίζει κάνει και λάθη), ο "φτωχός" ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να μπει "σφήνα" στις παραδοσιακά πλούσιες ομάδες της Αθήνας.
Φέτος ο ασπρόμαυρος σύλλογος που ιδρύθηκε το 1926, ελπίζει να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη, όπως πέρσι, όταν σε δύο σημαδιακούς αγώνες στις 19 και 26 Αυγούστου (καθόλου τυχαίο) απέκλεισε την τουρκική Φενερμπαχτσε με την πρόκριση να κερδίzεται μέσα στην "Πόλη".
Όλα φυσικά δεν είναι ρόδινα και "ονειρικά πλασμένα" στον ΠΑΟΚ, όπως σε κάθε σύλλογο της Ελλάδας. Όμως είναι αναγκασμένος να προχωρήσει με αυτό το μοντέλο διοίκησης. Δηλαδή με χρηματοδότη τον απλό κόσμο και τους χορηγούς και τον Ζαγοράκη στην προεδρία. Και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει το ίδιο καλά. Αρκεί να συνεχιστεί η σωστή δουλειά και να μην υπάρξει φθορά αλλά και διαφθορά όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες διοικήσεις .
Άλλωστε ο Δικέφαλος είναι παραδοσιακά πιστός σε αυτό που συμβολίζει. Με τα πάνω του και τα κάτω του. Με την χαρά του και την απογοήτευση του. Με το άσπρο και το μαύρο του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου