LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

04 Ιανουαρίου 2012

Κοντά στα 3.5 τα λεφτά που θα πάρει ο ΠΑΟΚ''


Τα χρήματα από την πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια και τις αποδεσμεύσεις Κοντρέρας, Αρίας και Σπαντάσιο είναι το όπλο με το οποίο ο ΠΑΟΚ θε κερδίσει τη μάχη με την πολύ γνωστή πλέον πειθαρχική επιτροπή της UEFA στην οποία, στις 10 Γενάρη θα παρουσιάσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που πιστοποιούν ότι προέβη σε κινήσεις εξυγίανσης, έτσι ώστε να συνεχίσει απροσπέλαστος την ευρωπαϊκή πορεία του.
Σε διαφορετική περίπτωση-για να αντιληφθεί ακόμη και ο πλέον αδαής το μέγεθος του προβλήματος που θα προέκυπτε-ο "Δικέφαλος" κινδύνευε να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής του στη φάση των "32" του Europa League και να μην αντιμετωπίσει την Ουντινέζε. Ποιο είναι, όμως, το ακριβές οικονομικό όφελος της πώλησης του Βιεϊρίνια; Έχοντας, πλέον, πέσει οι υπογραφές στα συμφωνητικά μεταξύ Βόλφσμπουργκ και ΠΑΟΚ, το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο. Όπως μεταφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το ποσό της μεταγραφής φθάνει στα 3,5 εκ. ευρώ και σ' αυτό προστίθεται και ένα ποσό που προέρχεται από μπόνους συμμετοχών του ποδοσφαιριστή. 500.000 ευρώ για 15 συμμετόχές και άλλα τόσα όταν οι συμμετοχές γίνουν 30.
Απαραίτητη διευκρίνιση: Δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο για αυτές τις συμμετοχές. Ωστόσο, ένα κομμάτι του παραπάνω ποσού θα πρέπει να πάει στην Πόρτο, η οποία κατείχε το 33% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.
Επικοινωνήσαμε με τα γραφεία της εφημερίδας "O Jogo" και ιλήσαμε με τον Αντρέ Βιάνα, εκ των επικεφαλής του ρεπορτάζ της Πόρτο. "Στην Πορτογαλία όλοι μιλούν για ένα ποσό μεταξύ 1,2 και 1,5 εκ. ευρώ που θα πάρει η Πόρτο και αυτό γιατί δεν ήταν ξεκάθαρο το ποσό της μεταγραφής. Εφόσον η συμφωνία έκλεισε στα 3,5 εκ. ευρώ, η Πόρτο θα διεκδικήσει το 1/3, δηλαδή ένα ποσό που θα αγγίζει το 1,2 εκ. ευρώ" μας είπε, ξεκαθαρίζοντας: "Με βάση την τακτική της σε ανάλογες περιπτώσεις η Πόρτο δεν θα διεκδικήσει ποσό από τα μπόνους συμμετοχών. Θα πάρει μόνο το ποσοστό που της αναλογεί από τη μεταγραφή. Τα μπόνους είναι κάτι που συμφωνήθηκε μεταξύ ΠΑΟΚ και Βόλφσμπουργκ".
Τηλεφωνικό ραντεβού Βρύζα για το ξεκαθάρισμα 

Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν ότι μπορούν να πετύχουν μία καλύτερη συμφωνία με την Πόρτο και αυτό γιατί εκτιμούν ότι θα μετρήσει τόσο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε ένα ποδοσφαιριστή που στους "Δράκους" τον είχαν ξεγραμμένο, όσο και η πολύ καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τους ανθρώπους της πορτογαλικής ομάδας ο Ζήσης Βρύζας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με τους ανθρώπους της Πόρτο για να συζητήσει για το θέμα. Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι μπορούν να πετύχουν είτε μείωση του ποσού που πρέπει να καταβάλουν στην Πόρτο, είτε να αποπληρώσουν με διακανονισμό και οτιδήποτε κι αν συμβεί θα συνιστά κέρδος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το συνολικό όφελος του ΠΑΟΚ (ακόμη κι αν ο Βιεϊρίνια συμπληρώσει κάποια στιγμή τα μπόνους συμμετοχών) είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα 3,5 εκ. ευρώ. [ΟLA PAOK]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου