LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

28 Μαρτίου 2012

Το πρώτο “ολυμπιακό γκολ”


Σας παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο του φίλου του site Raul,ο οποίος μας γράφει από την μακρυνή πατρίδα του Π.Γκαρσία την Ουρουγουάη.Ο φίλος Raul ορμώμενος από το καταπληκτικό γκολ του Π.Γκαρσία την Κυριακή κόντρα στην Κέρκυρα,θυμάται ιστορικές στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της ομάδας της χώρας του!!!
Το κείμενο σας το παρουσιάζουμε όπως ακριβώς γράφτηκε από τον φίλο μας για να μεταφερθείτε κατευθείαν στην ιστορία που γράφει,με την υπέροχη ενέργειά του!!!Καλή ανάγνωση σε όλους

Εχτές, όταν μαζί με τους υπόλοιπους παοκτζιδες, φώναsα και εγώ το καταπληκτικό γκολ του Πάμπλο, ήρθε στο μυαλό μου, ότι και αυτά είχα σχέσει με την ιστορία του ουρουγουανου.
Το πρώτο Ολυμπιακο γκολ(1924)
Ήταν 2 Οκτοβρίου 1924 . Ματς στο Βουένος Αιρες, Αργεντινή κόντρα Ουρουγουάη. Η Εθνικη ομάδα μου ,μόλις είχε πάρει το χρησό βραβείο στους Ολυμπιακούς αγόνες του Παρίσι, κόντρα Αργεντινή. Για αυτό στην Αργεντινή ίθελαν εκδίκηση.
Αυτά τα χρόνια, τα γήπεδα δεν ήταν μεγάλα, αλλά αυτή την η μέρα στο γήπεδο του Βαρρακας( Βουενος Αιρες), 30 χιλιάδες ανθρώπους φονουσαν το όνομα της Αργεντινής
Η ηστορία λεει ότι στα 15 λεπτά του πρότο ημίχρονο, ο αργεντινός παίκτης Σέσαρ Ονζάρι, όπως ο Πάμπλο εχτές ,έκανε το γκολ απευθίαν απο το κόρνερ.
Κάποιοι λένε οτι έκαναν φαουλ στον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης, άλλοι λένε οτι ο διαιτιτής είχε αμφιβολία στην αρχή, γιατί μέχρι λίγο καιρό πριν, ήταν παράνομος τέτοιο γκολ.
Αλλά στο τέλος, γκολ ήταν, και η Αργεντινή πίρε την εκδικησή του… κέρδισε 2- 1. Και από αυτό το ματς, στίς χώρες που μιλάμε ισπανικα, όταν κάνεις τέτοιο γκολ, εκτός να το ενδιαφέρουμε πολύ, λέμε οτι είναι ενα Ολυμπιακό Γκολ.
Άλλη ιστορία του ποδοσφάιρου, όπου η Ουρουγουάη έχει γράψει κατι.
ΠΑΟΚ παντού από τα μακρινά !! [http://www.paokpanoapola.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου