LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

22 Μαρτίου 2012

Η βία και οι υποκινητέs τηs''


Λέω να αφήσω λίγο τα του Π.Α.Ο.Κ. στην άκρη, παρά το ότι μιλάμε για ένα καθαρά Π.Α.Ο.Κ.τσήδικο site. Το θέμα που θέλω να θίξω σίγουρα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Είναι ένα θέμα το οποίο από όποια μεριά κι αν το κοιτάξεις καίει. Αναφέρομαι φυσικά στην βία στα Ελληνικά γήπεδα. Ίσως ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον αθλητισμό γενικότερα.
Αφορμή για να γράψω το παρών άρθρο μου έδωσαν τα επεισόδια στο -κατά τ’ άλλα πολιτισμένο- ντέρμπι της χαβούζας, μεταξύ των δύο ομάδων που κατέστρεψαν το πρωτάθλημα μας. Ήταν γνωστό άλλωστε πως εδώ και χρόνια βάζελοι και γαύροι συναγωνίζονται στο ποια ομάδα θα κερδίσει το βραβείο γελοιότητας με τα καμώματά της. Κάποιες φορές όμως, οι “αναμορφωτές” του ποδοσφαίρου μας ξεφεύγουν απ’ τα όρια δίχως να υπολογίζουν συνέπειες.
Επειδή όμως κούρασα με τον πρόλογο θα μπω στο ψητό. Δεν μου έκαναν εντύπωση τα επεισόδια και το λέω ξεκάθαρα. Άλλωστε υπήρχε το κλίμα τρομοκρατίας αρκετό καιρό τώρα. Λαμβάνοντας υπόψιν και τα περσινά που έγιναν στο τηγάνι, πως να μην θεωρείς αναμενόμενα τα επεισόδια; Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η ευαισθησία κάποιων που θέλουν να αποκαλούνται και δημοσιογράφοι(θα αναφερθώ και πιο κάτω στα περί υποκινητών αλλά “δημοσιογραφίας”) στα επεισόδια της Κυριακής. Αυτοί οι άνθρωποι ή ζουν σε άλλη χώρα ή θέλουν να μας πουλήσουν τον παπά ότι όλα είναι μια χαρά και για την βία στα γήπεδα φταίνε κάποιοι άλλοι…
Ποιοι όμως πραγματικά ευθύνονται; Οι οργανωμένοι, οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες ή μήπως και οι ίδιες οι διοικήσεις των ομάδων; Το να πει κάποιος πως ευθύνονται οι οργανωμένοι είναι η εύκολη λύση. Οι ίδιοι μάλλον ξεχνάνε πως αυτοί που βρίσκονται στα πέταλα δεν έχουν εγκαταλείψει την ομάδα τουs στιγμή και πως για να φτάσουν σε τέτοιο σημείο είτε έφτασαν σε οριακό σημείο, είτε θα προκλήθηκαν από τρίτους. Από την άλλη, κατά την ταπεινή μου άποψη την μεγαλύτερη ευθύνη για τα επεισόδια την έχουν τα Μ.Μ.Ε.(Μέσα Μαζικής Εξόντωσης). Όταν σε μια χώρα υπάρχουν 13 εφημερίδες εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι οπαδικές και έχουν σχεδόν καθημερινά εμετικά πρωτοσέλιδα, όταν οι ίδιοι δημοσιογράφοι με τα άρθρα τους παραμονές κρίσιμων παιχνιδιών δυναμιτίζουν το κλίμα με τα γραφόμενά τους, τότε για ποια “αντικειμενική δημοσιογραφία” μιλάμε; Είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν κλίμα και οι ίδιοι την αμέσως επόμενη στιγμή θα καταδικάσουν κάθε επεισόδιο. Πόσο ειρωνικό ακούγεται άραγε; Τέλος, ήθελα να κάνω μια αναφορά και στις διοικήσεις. Έχουν κι αυτοί ευθύνες γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα έχουν καλά με τους οργανωμένους. Κάπου όμως χάνεται η μπάλα και τους γυρίζει μπούμερανγκ αυτό. Παραδείγματα άλλωστε υπάρχουν πολλά.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο με την NOVA. Ξέρω ότι χάνω τον καιρό μου αλλά θα σκάσω αν δεν το πω. Οι κύριοι του συνδρομητικού καναλιού δεν μας έδειξαν απολύτως τίποτα απ’ τα επεισόδια που έγιναν για πρώτη φορά στα χρονικά. Μου έρχονται στο μυαλό ανάλογα περιστατικά που συνέβαιναν στην Τούμπα. Τότε το συνδρομητικό μόνο zoom δεν έκανε στα πρόσωπα εκείνων που έκαναν τα επεισόδια. Όταν όμως θες να διαφημίσεις το προϊόν σου κάνεις τα πάντα να το προστατεύσεις(εκτός κι αν υπάρχει ο Π.Α.Ο.Κ.).
Χαρείτε το πρωτάθλημα σας κύριοι. Ένα πρωτάθλημα βρώμικο, σάπιο, δίχως “ηθικούς” φραγμούς. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο κυβερνάνε τύποι σαν τον Μαριδάκη, τον Μποροβήλο και λοιπούς τέτοιους αστείους κι επικίνδυνους τύπους. Τι δουλειά έχεις ρε Π.Α.Ο.Κ. σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα; [http://www.paokpanoapola.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου