LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

04 Απριλίου 2012

Κάτι για το αύριο''


Έχω μάθει ως άνθρωπος να προσπαθώ  μέσα από κάθε λάθος ή κάθε στραβοτιμονιά να ψάχνω κάτι που θα με βοηθήσει να προχωρήσω την επόμενη μέρα. Ίσως να είναι παράλογη η επιθυμία μου αυτή, δεν ξέρω. Ο καθένας μας λειτουργεί διαφορετικά. Όπως και να έχει ,πάντα μετά από ένα λάθος έρχεται η επόμενη μέρα..
Η αλήθεια είναι πως στην αγαπημένη μας ομάδα είναι πολλές οι στραβοτιμονιές και τα ατυχή αποτελέσματα και οι λάθος κινήσεις. Οι καταστάσεις αυτές προϋπήρχαν και παλαιότερα αλλά η (σχετική) ύπαρξη ρευστού τις έκανε να μην είναι τόσο εμφανείς. Η αγωνιστική απογύμνωση της ομάδας μας την περασμένη μεταγραφική περίοδο  αποτέλεσε ουσιαστικά την αντανάκλαση της ομιχλώδους διοικητικής κατάστασης που την ταλαιπωρεί. Τα αρνητικά αποτελέσματα προσωπικά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου και για αυτό δεν δίνω μεγάλη βαρύτητα σε αυτά.
Ο Π.Α.Ο.Κ. της ενότητας της συσπείρωσης και της ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ (Ο Π.Α.Ο.Κ. πάνω  από όλα;) έχει μετατραπεί σε μια καρικατούρα της ιστορίας του σε όλα τα επίπεδα.  Αγωνιστικά όλοι παραδέχονται ότι μετά τον Πάμπλο Γκαρσία υπάρχει το χάος. Είναι ο μοναδικός ουσιαστικά στυλοβάτης της ομάδας παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του. Σε διοικητικό επίπεδο μια διοίκηση ή οποία διαδέχεται την αμέσως προηγούμενη η οποία διέπραξε μια σωρεία λαθών και αβλεψιών που μας οδήγησαν στην επόμενη μέρα.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με μια διοίκηση η οποία έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση την οποία δεν προκάλεσε (ολοκληρωτικά) η ίδια αλλά πρέπει ουσιαστικά να βγάλει το κάρο από την λάσπη (βλ. άνοιγμα 12,5 εκατ. ευρώ μόνο για φέτος). Έαν υπάρχει μια πιθανότητα η διοίκηση Βρύζα να καταφέρει τον στόχο αυτό υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να λειτουργήσει ως μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Πρέπει με  μπροστάρη τον πρόεδρο να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας σε όλα μα όλα τα επίπεδα. Μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί η απόφαση πρόσληψης ,επιτέλους, οικονομικού και εμπορικού διευθυντή. Επίσης ακούγονται και άλλες πληροφορίες για την εμπορική οργάνωση της εταιρίας με κινήσεις όπως διαμόρφωση καταστημάτων πώλησης προϊόντων του Π.Α.Ο.Κ. σε διάφορα σημεία.
Ωστόσο δεν αρκούν μόνο αυτά. Πρέπει πάνω από όλα να βρει τον τρόπο να  ξανακερδίσει όλο αυτό τον κόσμο που είναι τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός αιμοδότης της ομάδας. Εντύπωση προκαλεί ,ίσως λίγο υποκριτικά κατά την άποψη μου, η απουσία του κόσμου από την Τούμπα από τις αρχές του έτους. Είμαι σίγουρος, όπως και πολλοί από εσάς που διαβάζεται το κείμενο πως ο μόνος λόγος για την απουσία του κόσμου δεν είναι η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να επιστρέψει ο κόσμος αυτός στο γήπεδο τουλάχιστον ως μια πρώτη κίνηση από μέρους της διοίκησης πρέπει να είναι το  ξεκαθάρισμα στο ”περιβάλλον” της Π.Α.Ε. ή και ακόμα μέσα σε αυτήν αν χρειαστεί.
Επιβάλλεται πιο άμεσα από ποτέ να καθαρίσει όλο αυτό το άρρωστο περιβάλλον που παρουσίαζε τα πράγματα τα τελευταία χρόνια κατά το δοκούν με αποτέλεσμα ψευδώς να καλλιεργείται μια συγκεκριμένη εικόνα για τον Π.Α.Ο.Κ. στα μάτια  (σχεδόν) όλων. Ακόμα και μέσα στην οικογένεια ή και την εταιρία ακόμα πρέπει να ξεχωρίσουν πρόσωπα και καταστάσεις ώστε να πάμε παρακάτω και να οικοδομηθεί η συνέχεια. Αν δεν γίνει κάτι για το αύριο σίγουρα αυτό θα έρθει προδιαγεγραμμένο και γραμμένο με τα  πιο σκούρα χρώματα. Ας μην ξεχνάμε την τιμωρία με αναστολή από την UEFA και τον πολύ καυτό Ιούνη που έρχεται, ίσως από τους θερμότερους στην ιστορία  του συλλόγου.
Είναι η τελευταία ευκαιρία για μια πραγματική και ουσιαστική αλλαγή πλεύσης τώρα! (αν όχι χθες). Αυτές οι μέρες που διανύουμε μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι κρισιμότατες για την ύπαρξη του Π.Α.Ο.Κ. Οφείλει η διοίκηση να  κατανοήσει πως το καλοκαίρι είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που θα έχει στα χέρια της να ξαναζεστάνει τον κόσμο. Αυτό θα γίνει μόνο με έναν τρόπο, με  αλήθειες και πράξεις που θα απαγκιστρώσουν τον Π.Α.Ο.Κ. από το (κοντινό) παρελθόν.
Ακάλυπτος
Υ.Γ. Δεν θέλω κάθε καλοκαίρι και κάθε Γενάρη τα (κροκοδείλια) δάκρυα ορισμένων.
Υποκριτικά φαντάζουν και ένοχα (;)   [http://www.paokpanoapola.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου