LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

06 Απριλίου 2012

O σχεδιασμόs του νέου Π.Α.Ο.Κ.

 Ποιοί παίκτες θα φορούν και του χρόνου την ασπρόμαυρη φανέλα βάσει του μειωμένου μπάτζετ που δεν θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά δεδομένα, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε ολόκληρη τη δύσμοιρη Ελλάδα είναι από άσχημα έως τραγικά. Οι εποχές της... άπλας και των συμβολαίων (ιδιαίτερα για ξένους ποδοσφαιριστές) που έφθαναν και το ένα εκατ. ευρώ (με την Εφορία) ετησίως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα μπάτζετ των ομάδων έχουν μειωθεί αρκετά και η στροφή προς τις ακαδημίες μοιάζει αναπόφευκτη. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ τίποτα δε διαφέρει από την παραπάνω περιγραφή. Η «SportDay», βάσει όλων των δεδομένων που επικρατούν στην ομάδα, θα προσπαθήσει να σκιαγραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ της σεζόν 2012-13.
 
Οι 21 «σίγουροι»
 
Οποιος κι αν είναι επικεφαλής (ο Μπόλονι με τη συνέντευξή του στην «SD» έδειξε ότι θέλει να μείνει στην Τούμπα) στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο (σε μια Ελλάδα που συρρικνώνεται λόγω των μνημονίων που την καταδυναστεύουν), η λύση θα είναι μία: να εμπιστευτεί αρχικά Ελληνες παίκτες και στη συνέχεια οι απαραίτητες προσθήκες (με ξένους παίκτες) που θα γίνουν να εμπεριέχουν μέσα τους τα «στενά οικονομικά δεδομένα» της εποχής.
 
Για παράδειγμα, την παρούσα φάση και σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, οι Γκαρσία και Λίνο είναι κοντά για να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Μαζί με αυτούς υπάρχει ένας «σκελετός» ακόμη 18 ποδοσφαιριστών που είτε είναι πρωτοκλασάτοι και έχουν συμβόλαιο με την ομάδα είτε είναι πιο νεαροί κι έχουν την ευκαιρία να καθιερωθούν σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο «Δικέφαλος». Η λίστα ανά θέση είναι η εξής: Στους τερματοφύλακες υπάρχουν (μια και ο Χαλκιάς δεν θα ανανεώσει) οι Κρέσιτς, Γλύκος, Γιακουμής και Μελισσάς. Ο ένας είναι πιο έμπειρος, όμως κι άλλοι τρεις έχουν λαμπρό μέλλον. Ο Γλύκος πρόλαβε και το έδειξε στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιακουμής βελτιώνεται κάθε μέρα ως δανεικός στον Αγροτικό Αστέρα και ο Μελισσάς συλλέγει εμπειρίες από τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τον Μπόλονι. Αν ο Κρέσιτς αποχωρήσει πρόωρα για άλλο ποδοσφαιρικό... λιμάνι, τότε θα χρειαστεί μια σημαντική προσθήκη και σε αυτήν τη θέση.
 
Αμυνα με παρόν και μέλλον
 
Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, παίκτες για να παίξουν ως δεξιά μπακ υπάρχουν με τη... σέσουλα.
Ο Ετο είναι πρώτος στη λίστα κι ακολουθούν (μια και ο Σνάουτσνερ δεν θα ανανεώσει) οι Αποστολόπουλος και Κωνσταντινίδης. Ο Καλαματιανός δοκιμάστηκε και πέρασε τα τεστ της πρώτης ομάδας, ενώ ο Κωνσταντινίδης έχει τις βάσεις για να παίξει σε υψηλό επίπεδο του χρόνου. Ως αριστερά μπακ οι λύσεις των Λίνο (αν συμφωνήσει να ανανεώσει με το χαμηλότερο, οικονομικά, συμβόλαιο που του προτάθηκε) και Σταφυλίδη είναι κάτι παραπάνω από καλές. Στα στόπερ, η «κολόνα» της άμυνας και αρχηγός, Στέλιος Μαλεζάς (φωτό), μαζί με τον Κατσικά είναι παίκτες εγνωσμένης αξίας (μια και δε θα ανανεώσει ο Τσιρίλο), αλλά η προσθήκη ενός ακόμη καλού κεντρικού αμυντικού είναι επιβεβλημένη. Σε αυτήν τη θέση, αλλά και στα χαφ μπορεί να βοηθήσει και ο Μπαλάφας, που λογικά θα παραμείνει στο ρόστερ.
 
Με Γκαρσία μπροστάρη 
 
Στα χαφ (το συμβόλαιο του Ιβιτς ολοκληρώνεται) θα υπάρχουν του χρόνου ο Πάμπλο Γκαρσία, που λογικά θα ανανεώσει το συμβόλαιό του (παρά τις δηλώσεις του αναφορικά με την κούραση που διακατέχει παίκτες και φιλάθλους που δεν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω), οι αξιόπιστες λύσεις των Λάζαρ και Φωτάκη και οι πιο νεαροί Πέλκας (επιτελικός μέσος) και Παναγιωτούδης (αμυντικό χαφ). Εδώ, όμως, ένα εξάρι είναι απαραίτητο. Ο Γκαρσία έχει σπουδαίες ικανότητες, αλλά με ένα «μηχανάκι» δίπλα του που θα καθαρίζει όλες τις επικίνδυνες φάσεις, θα μπορέσει του χρόνου (που θα είναι «+1» έτος μεγαλύτερος) να αποδώσει καλύτερα στον δημιουργικό τομέα.
Στην επίθεση υπάρχουν οι Γεωργιάδης (αριστερό και δεξί χαφ εξτρέμ), Πόποβιτς (αριστερό και δεξί χαφ εξτρέμ), Γιάννου (επιτελικός και σέντερ φορ) και Αθανασιάδης (στην κορυφή).
 
Περιπτώσεις «Σάλπι» και Κλάους 
Αν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεχτεί μια πολύ γενναία μείωση του συμβολαίου του (πάνω από 50%, μια και το ακριβότερο συμβόλαιο -του χρόνου- θα είναι της τάξης των 300.000 ευρώ), τότε μπορεί να παραμείνει στην ομάδα. Ανεξάρτητα, όμως από αυτό, ένας ακραίος επιθετικός χρειάζεται στον ΠΑΟΚ του 2013, μια και μετά την πώληση του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ το κενό του δεν καλύφθηκε ποτέ.
Επίσης αν ο Κλάους φύγει (μέσω πώλησης) για τα ξένα (είναι ο παίκτης που κατέχει τη θέση «Νο1» στη σχετική λίστα), θα πρέπει να αποκτηθεί και καθαρόαιμος επιθετικός στη θέση του.
 
«Πέντε  παίκτες προ των πυλών»
 
Πέρα από τους... παλιούς - μικρούς, Κώστα Σταφυλίδη και Αλέξανδρο Αποστολόπουλο που δεν χάνουν αποστολή της πρώτης ομάδας κι όποτε κρίνεται αναγκαίο από τον Λάζλο Μπόλονι βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην αμυντική γραμμή, η «SportDay» ζήτησε την άποψη του προπονητή της ομάδας Κ20 του ΠΑΟΚ, Νίκου Κολομπούρδα, έτσι ώστε να αναφέρει πόσοι παίκτες θα στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα τη σεζόν 2012-13. «Η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ καλή κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Τα παιδιά προσπαθούν αρκετά. Πάντως θεωρώ ότι πέντε παίκτες μπορούν να ανέβουν… σκαλοπάτι του χρόνου. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω τούς Σταφυλίδη και Αποστολόπουλο, που ήδη έχουν ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα», τόνισε.  [http://www.sday.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου