LIVE ΣΚΟΡ

powered by Agones.gr - livescore

Συνολικές προβολές σελίδας

20 Απριλίου 2012

Έτσι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Π.Α.Ο.Κ.!


Το Ιανουάριο του 2011 ο TransferManiac έγραφε για τον νεαρό Παναγιωτούδη και την ημέρα που… ξεκίνησαν όλα για αυτόν και τον ΠΑΟΚ… Σήμερα λίγες ώρες αφού έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ (4 μήνες νεότερος απ΄ όταν ήταν ο Σταύρος Σαράφης όταν έβαζε το πρώτο του γκολ με τον Δικέφαλο) το transfernews αναδημοσιεύει εκείνο το κείμενο!
Αγαπητό μου ημερολόγιο
«Αυτές τις γιορτινές ημέρες σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι σημαδιακές για όλους μας, όμως υπάρχουν κάποιες άλλες μέσα στην καθημερινότητα μας που περνούν… απαρατήρητες και είναι πολύ πιο σημαντικές. Μία ημέρα «σαν όλες τις άλλες» μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή χωρίς καν να το καταλάβεις.
Αυτό συνέβη και με τον μικρό Κώστα. Παρασκευή απόγευμα στην Σουρωτή. Μήνα Αύγουστο. Αρκετή ζέστη…
Οι περισσότεροι είχαν… μία βαρεμάρα!! Όπως εγώ όταν προτιμώ να βλέπω για 444η φορά το ίδιο επεισόδιο του «Sex and the City» από το να κάνω οτιδήποτε άλλο!
Που να τρέχουν τώρα να βλέπουν φιλικό με την Καλαμαριά καλοκαιριάτικα ξέροντας κιόλας ότι θα παίξουν μόνο οι αναπληρωματικοί και κάτι… πιτσιρικάδες από την δεύτερη ομάδα.
Κι όμως για αυτόν ήταν σαν… ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Μέσα του το ένοιωθε. Δεν ήξερε βέβαια ότι μήνες μετά, αυτό το ματς θα του άλλαζε και την ζωή!
Ο Λάζλο Μπόλονι είχε ζητήσει απο τον προπονητή της Κ20 Νίκο Κολομπούρδα και τον βοηθό του Δημήτρη Δανιηλίδη να του φέρουν για αυτό το φιλικό ματς κάποιους από αυτούς που «πιστεύουν».
Αυτός ήταν ανάμεσα τους, αγαπητό μου ημερολόγιο αλλά εντάξει δεν σήμαινε και τίποτα. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιοι από τους Νέους θα συμμετείχαν σε φιλικό ματς.
Παρά την… ζέστη υπήρχαν κάποια σημαντικά μάτια που έβλεπαν εκείνο το ματς. Όχι αγαπητό μου ημερολόγιο δεν εννοώ τα δικά μου τα μπιρμπιλωτά!
Αναφέρομαι στους Κωνσταντινίδη, Πουρλιοτόπουλο και κυρίως ένα ζευγάρι ματιών που δύσκολα πέφτουν έξω: Αυτά του Ζήση Βρύζα, που έχει πάντα λόγο στην προώθηση των ταλέντων του συλλόγου.
Ο μικρός Κώστας είδε το πρώτο ημίχρονο από το πάγκο. Κάποια στιγμή τον είδα και εγώ που ήταν λίγο… αλλού! Μήπως να σκέφτονταν που μωρό ακόμα άρχιζε να κλωτσάει την μπάλα στα Λαγυνά; Μήπως την πρώτη φορά που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ;
Δεν ξέρω αγαπητό μου ημερολόγιο τι να σου πω; Εγώ θυμάμαι πάντως ότι κάποιοι πριν δυόμιση χρόνια έδειχναν να μην πιστεύουν στο ταλέντο του.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών, Θόδωρος Ελευθεριάδης τον προώθησε στην Β ομάδα αλλά η απόφαση του πρώην προπονητή της Νέων ήταν ότι… δεν είναι έτοιμος και επέστρεψε στην Γ΄ομάδα.
Χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι έκανε λάθος και ο Ελευθεριάδης είχε δίκιο που τον πίστευε. Βέβαια και ο κ. Θόδωρος έχει πέσει έξω για παίκτες. Όχι όμως για αυτόν!
Αρχηγός στην Γ ομάδα και από αυτούς που ξεχώριζαν έγινε τελικά μέλος της ομάδας των Νέων. Είχε ατέλειες. Όπως κάθε παίκτης της ηλικίας του. Είχε και πολλά προσόντα όμως που μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε σχεδόν να τις εξαφανίσει.
Το ότι ξεκίνησε ως επιθετικός αποδεικνύει το ταλέντο που έχει στην δημιουργία και ότι πρόκειται για ένα χαφ που… πατάει περιοχή και μπορεί να παίξει και ως επιτελικός μέσος.
Οξυδερκής ο μικρός Κώστας, τα «παίρνει» γρήγορα τα γράμματα του ποδοσφαίρου και τακτικά είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής. Τι του λείπει; Η εμπειρία. Και σκέφτομαι ημερολογιάκι μου ότι ίσως ποτέ να μην έπαιρνε την ευκαιρία να την αποκτήσει αν δεν βρισκόταν εκείνη την Παρασκευή στην Καλαμαριά η αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε οικονομικά προβλήματα…!
Και κάπου εκεί χαμένος στις σκέψεις αγαπητό μου ημερολόγιο σε κάποια μέρα του Ιανουαρίου του 2012 βρέθηκε ξαφνικά στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου της Σουρωτής.
Ο Μπόλονι τον έβαλε μαζί με άλλους στο δεύτερο ημίχρονο…
Το τέλος του αγώνα έφερε τα ΜΜΕ να μιλούν για το γκολ του Μπαλάφα που το πέτυχε στα γενέθλια του και την ανατροπή με την Καλαμαριά.
Καμιά φορά όμως αυτό που νομίζουμε ότι συμβαίνει δεν είναι το καλύτερο! Το εντυπωσιακό είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει αλλά δεν το βλέπουμε.
Ο Μπόλονι για παράδειγμα γνώριζε…
Αυτόν θέλω να μου φέρεται», είπε ο Μπόλονι εντυπωσιασμένος απ΄όσα είδε από τον νεαρό και επιβεβαιώθηκε προσωπικά και έναν μήνα μετά σε φιλικό στις Σέρρες όπου ο μικρός «μάγεψε» παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ!
Όμως η μεταγραφή του πιτσιρικά δεν έγινε το καλοκαίρι. Προτιμήθηκε να δοθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον Σπαντάτσιο…
Τον Αύγουστο, στις 19, εκείνη την καλοκαιρινή Παρασκευή όμως έγινε η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του 2012 για τον ΠΑΟΚ.
Όσοι τον έχουν δει μιλάνε για έναν σπουδαίο παίκτη που μπορεί να κάνει καριέρα υπό προϋποθέσεις.
Τώρα απομένει να τον δει και ο υπόλοιπος κόσμος. Και αγαπητό μου ημερολόγιο η ειρωνεία είναι ότι αυτοί που δικαιώνονται για αυτήν την μεταγραφή ταυτόχρονα «ξεμπροστιάζονται» που μέχρι και πριν λίγους μήνες πριν πλήρωναν χιλιάδες ευρώ για παίκτες «ρίσκο» με αποτέλεσμα να πρέπει να «ξεπουλήσουν» τους ηγέτες τους…
Διότι ο μικρός Παναγιωτούδης, ο μικρός Σταφυλίδης, ο μικρός Αποστολοπουλος θέλουν στήριξη στο γήπεδο. Ρώτησε αγαπητό μου ημερολογιάκι και τον Στέλιο, που κάποτε ήταν Στελάκης και «μεγάλωσε» και έγινε άντρας δίπλα σε κάποιον Πάμπλο, Πάμπλο… χμμμμ μου διαφεύγει το επίθετο του τώρα, αλλά τέλος πάντων λίγη σημασία έχουν τα ονόματα: Σημασία έχουν οι ιστορίες που γεννούν τα ονόματα, σαν αυτήν που σου περιέγραψα…»   TransferManiac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου